За мен

70311a0862f08aaaa8beaa67b1803fce

Кой съм аз?

Интересен, направо философски въпрос. Негов по-официален отговор може да откриете в страницата в Уикипедия за мен – кликнете тук. Отговорът в кратка версия е, че аз съм правозащитник, политик и активист за повече власт в ръцете на гражданите. Накривил съм не една и две шапки, протестирал съм по десетки различни поводи – свързани с правата на хората с увреждания, свързани с политическите ми убеждения, свързани с битката ми за една по-чиста и хубава България.

Роден и отрасъл съм във Видин и мога да кажа честно, че си обичам родното място. Завършил съм Природо-математическата гимназия “Екзарх Антим I”, а след това програма “Право” на Нов български университет. Специализирал съм “Морални основи на политиката” в Йейл и “Разузнавателно право” в Станфорд. Живея в София и не мога да скрия, че като свикнеш със столицата, не може да не я обикнеш. Иска ми се София да е по-уреден град и се надявам да го направим такъв. Говорейки за обичане – женен съм и много обичам съпругата си! Тя е моята опора и най-голям критик, за което й благодаря! Деца още нямаме, но имаме едно диво куче на име Мишо, което пък е първото обучено куче-асистент на човек с физическо увреждане в страната.

Един от учредителите съм на гражданското непартийно Движение “Модерна България”, за което може да видите повече тук – dvizhenieto.org. Слогънът “Да сменим системата!”, който виждате да се мъдри на главната страница на Kichashki.com е всъщност слогънът на “Модерна България”. Дано не ме съдят колегите за авторски права! 😀

С гордост заявявам, че бях и кандидат за народен представител на изборите през 2013 г. от същото движение. С гордост, защото когато правиш политика с кауза, това може да бъде повод само за гордост. Политиката може да е срамна работа, но за онези, които се срамуват от това, което правят. Аз не се срамувам, напротив щастлив съм, че правя всичко по силите си за каузите на “Модерна България”, а още по-щастлив съм, че в тази битка се боря рамо до рамо със страхотни и всеотдайни хора! През 2014 г. Движение “Модерна България” стартира инициативата “Модерна България за Честни Избори”, която събра над 2700 наблюдатели в цялата страна за евроизборите, като за моя чест и радост бях говорител на тази кампания.

На неправителствения фронт също имам с какво да ви се похваля нескромно. Изпълнителен директор съм на една от най-големите и авторитетни неправителствени организации у нас (да, знам, че пак не е скромно, но фактите са си факти!) – Института за модерна политика, за който можете да видите повече  тук – modernpolitics.org. Водещ съм на прадаването “ТАГ – от мрежите с Кичашки” по БГНЕС ТВ.

Работил съм като координатор за Южна Европа, т.е. координирал съм район от Португалия до Армения, в Европейската мрежа за независим живот. Бил съм в управата на Асоциацията на рециклиращата индустрия, отделно съм бил дейна съставка и в семейния бизнес, който също е свързан с рециклиране.

За мен толкоз. Ако искате да научите още или най-добре – да споделите и вие за себе си, можете да ме намерите в секцията “Намери ме”, където ми има надлежно попълнените контакти. Ще се радвам да ги използвате!

3 коментара за “За мен

 1. Христина Кечашка
  August 30, 2012 at 5:51 am

  Здравей, за пръв път попадам на сайта ти, но ми направи силно впечатление това, което успях да прочета, макар и бегло. Когато имам време, ще те разгледам на спокойствие 🙂 Рядко днес се срещат млади хора, които могат да мислят. В тази връзка си от изключенията за съжаление. Но дори единици, пак добре, че ви има. Силен човек си, браво за ентусиазма и борбеността! Поздрави и успехи във всичко, с което се захванеш!

 2. May 11, 2012 at 5:00 pm

  Благодаря!

 3. 88
  May 10, 2012 at 10:03 pm

  поставих сайта ти в bookmarkс, за да го следя…Чергар ми отвори очите за неговото съществуване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *