Стари призраци под дивана

24.05.2013

rrrrrr-rrrsrr_814440a57f

На профилът на Богомил Бонев във Фейсбук се появи клип, който самият Бонев обясни така: “На един мой стар телефон, който сега се ползва от тийнейджър, по погрешка се получи страховита заплаха от бивш главен прокурор. Младежът го споделил със съучниците и ето го резултата в световната мрежа :)”. Клипът можете да намерите тук.

Ако приемем, че този запис е автентичен, то той показва, че старите призраци на българския обществено-политически терен още имат какво да губят и какво да делят. Никола Филчев е отдавна познат на българското общество като един агресивен и неуравновесен човек. Всички сме чували истории за неговата мания за величие, така че въобще няма да се изненадам, ако той наистина казва на Бонев да не се “е*ава” с него, защото Бонев бил знаел какъв го вади Филчев… Звучи много в стил Филчев, нали?

Самият Бонев също носи своите политически грехове, та тук основната питанка е – какво делят сега и защо се обаждат пак усмивките от старите ленти? Сигурно и двамата живеят повече от добър живот, осигурен по някакъв начин (какъв ли?) и явно пак са се настъпили по мазолите. Знаете какво казват – старата любов ръжда не хваща. Пък тяхното си е направо романс.

Филчев все пак заслужава малко по-особено внимание, в светлината на добрата /за сега/ работа на сегашният главен прокурор Сотир Цацаров. Спомням си едно изречение на Татарчев – “Аз съм главен прокурор на тази държава и над мене Господ!”. Прав е бил Татарчев, Филчев го е усетил и може би затова така отлепи от земната повърхност – дай власт на неподготвения и му гледай сеира. Моето единствено притеснение е свързано със Сотир Цацаров, защото той също добре разбира, че над главния прокурор в тази държава няма никого. Но явно предстои да видим каква ще му бъде съдбата. Само се надявам да не видим никога повече човек като Филчев на върха на прокуратурата.

Споделете в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *