Министър Райков, предлага на премиера Райков да назначи посланик Райков

24.05.2013

raykov 2

Не, няма трима души с фамилия Райков във висшите етажи на властта. Буквално дни преди да се сложи естественият край на управлението на служебния министър-председател Марин Райков, той в качеството си на външен министър е предложил на себе си, в качеството си на министър-председател, да бъде назначен той самият, в качеството му на посланик. Как издържа този човек с толкова длъжности… не знам.

Не казвам, че Марин Райков не бива да бъде назначен, но ми идва като тежка проява на лош вкус да самопредложиш себе си на себе си за длъжност за самия теб. Този акт кореспондира с цялостното ми впечатление от 3-те месеца управление на Райков. Още в самото начало си пролича неговата висока самооценка – постоянно говореше за “своите” министри, за “своето” управление. Тази мания по притежаване на властта бе много силно изразена при предишния министър-председател, та може би се предава като нещо заразно?

Другото важно е, че този кабинет имаше 1 (една) едничка цел – да осигури честни и почтени избори. В това си задължение се издъниха тежко – 350 000 бюлетини бяха открити в деня за размисъл, хората бяха отвратени от готвената манипулация, не излязоха да гласуват, тези, които все пак отидоха до урните, се оплакаха от ужасната организация на изборите. Имаше и редица нарушения. Въобще целта на това правителство да опази изборния процес, може да се характеризира като далеч недостигната.

Намирам, че Марин Райков е може би един добър дипломат, но беше изключително слаб и безличен министър-председател. Ренета Инджова свърши много като служебен премиер, за Стефан Софиянски пък да не говорим. Този кабинет просто се провали, пък самият му край, в който един човек предлага на себе си да назначи себе си… просто ми идва в повече.

Споделете в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *