Браво за новата сцена!

25.05.2013

945313_534404426622556_645132447_nГражданско по дефиниция значи опозиционно и критично. Затова виждате, че не се свеня да показвам кусурите на управляващите, били те на местно или национално ниво. Но когато правиш реално гражданско участие не може да си критичен към всичко и по всяко време. Трябва да можеш да пазиш обективност, а това значи да можеш да оценяваш положителното, когато то се случва. Във Видин беше открита сцена за изява на млади таланти и това е нещо, което трябва да бъде положително оценено.

Не ме интересува кой е написал проекта. Не ме интересува кой го изпълнява и далеч не ме интересува кой ще се тупне в гърдите, че е само негова заслуга. Интересува ме, че най-после видинските младежи – изпълнители, танцьори, музиканти, артисти – имат къде да покажат таланта си. Видин кипи от талантливи млади хора, но те нямат поле за изява.

Възможностите на един млад човек да се изяви във Видин се свиваха до фестивала веднъж в годината “The Bridge”, някое участие покрай събития на Общината – я във Филхармонията, я в Спортната зала, но и това е ограничено времево и всякак си. Да излезе млад човек на сцена на театъра, пък беше мечта без реално изпълнение. Но вече всичко това е зад гърба ни – имаме модерна, голяма и хубава сцена, която е монтирана точно на центъра. Заявяват си младежите събитие и готово!

Представете си колко по-лесно ще им бъде сега и най-важното – колко по-голямо поле за изява ще имат и следователно колко по-голяма ще е амбицията им да стават все по-добри и по-добри и да събират все повече и повече публика. Трябваше да се случи нещо за младите в града ни и то най-после е факт! Надявам се на Видин да му предстоят много горещи изпълнения на новата сцена.

Споделете в социалните мрежи

1 коментар за “Браво за новата сцена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *