В страната на богатите абитуриенти и бедните студенти

25.05.2013

kolaКлаксони, балони, джипове, подаващи се от шибидаха пияни младежи… ех, балове! Това, което привлича вниманието на критичното ми съзнание, е фактът, че повечето абитуриенти демонстрират много висок стандарт покрай баловете, като съм сигурен, че малцина от тях всъщност могат да го покрият този стандарт.

Какво имам предвид – разходете се по улиците на вашия град и неизменно ще видите абитуриенти, превозвани до ресторанти, в скъпи возила. Наистина скъпи. Мерцедеси, беемвета и разни други злобно изглеждащи лъскави джипове и лимузини. Едва ли всеки от младежите може да си позволи такъв автомобил, следователно са го взели от някъде – родител, приятел, далечен чичо. Но факт е желанието да се качиш в скъпото возило.

Рокли и костюми – цяла една индустрия се движи от манията около баловете. Цял един град като Асеновград живее само за май месец и тук-там някоя и друга сватба. Тежко е желанието на момичетата, които диагностицирах като “кифли” / цък тук /, да покажат възможно най-много гола плът, но да компенсират с безбожна скъпота на дребната дрешчица, която зле ги прикрива. Да не броим аксесоарите. Както и да го въртим, един бал струва няколко хиляди лева на злощастните родители на абитуриентите.

519x692

Не, че има лошо, но аз изпитвам тежко притеснение от това, в какво всъщност се е превърнал балът. От една веселба, която ознаменува края на ученическата ера, и започването на “живия” живот, днес балът се е трансформирал в един парад на суетата, където не е важно дали можеш да си позволиш рокля със златни нишки, важното е да я имаш, защото иначе ще се “изложиш”. Какво мислите, че всъщност са безбожно скъпите рокли и костюми и возенето в лъскави автомобили? Показване. Едно перчене на пауна пред другите пернати. Което малко след абитуриентската еуфория излиза през носа. Един ден абитуриент = 4 години студент на домашна туршия с ракия. Малко сме като на голо дупе, чифте пищови. Отново казвам – няма лошо. Ако ни устройва да теглим кредити за един абитуриентски бал. Ако ни устройва да се катерим по шибидасите на разни луксозни, но чужди автомобили. Ако ни устройва да не мислим за утре. Няма лошо. Аз поне вярвам, че има и разумни млади хора (вярвам, защото познавам мнозина!), за които това е просто един хубав ден, един хубав празник. А на пауните, искам да припомня, че паунът е красив отпред, но отзад си е най-обикновен кокоши задник.

Споделете в социалните мрежи

2 коментара за “В страната на богатите абитуриенти и бедните студенти

 1. Avatar
  26.05.2013 at 6:25

  Който може да пише по-оригинално да го прави, аз ще му се радвам. : )

 2. Avatar
  Силви
  25.05.2013 at 20:40

  Темата е много дъвкана, както и тази за кифлите. По точно същия начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *