Светльо Витков с голям концерт след прибирането на субсидията

07.06.2013

74af4802deСветльо Витков прибра милионите от субсидията и сега започват концертите, албумите, сингълите. “Хиподил” ще  правят днес голям концерт по случай 20-те години на групата. Съвсем основателното ми притеснение се поражда от реалната възможност този концерт да се плати с парите на данъкоплатците.

Няма лошо човек да се занимава с политика. Напротив – намирам политическото участие за много достойно тогава, когато се прави с кауза. В този ред на мисли, нека и Светльо Витков прави политика, видно е, че има хора, които го подкрепят. Лошо няма в това. Проблемът обаче идва от друго – субсидията.

Витков претендира за някаква антисистемност, за едва ли не някакъв протестен играч. Ако това беше вярно, той трябваше да се е отказал от субсидията, както направи “Модерна България”, но не би. Не е лесно да се откажеш от няколко милиона и той не го направи, въпреки че това са пари, с които можеха много други неща да се направят.

Не знам дали концертът на “Хиподил” се плаща от субсидията. Не знам и дали бъдещите музикални изпълнения на Витков няма да се плащат от нея. Това, което знам, е че няма публичност и няма прозрачност при харченето на тази огромна народна пара. Връзките на Витков с Бриго Аспарухов и Чавдар Чернев са изключително притеснителни сами по себе си, а харченето и получаването на огромна държавна субсидия, просто показват, че е възможно Витков от антисистемен играч, да бъде възприет от хората като един от системните – на такъв дава вид до момента. Честната позиция би била да се разграничи тотално от ченгетата. Честната позиция би била да се откаже от субсидията (не само той, разбира се, всички трябва да го направят!). Но не би, честността явно е дефицитна стока в българската политика.

Споделете в социалните мрежи

16 коментара за “Светльо Витков с голям концерт след прибирането на субсидията

 1. Avatar
  09.06.2013 at 9:00

  Бях на концерта и като човек с опит мога да ти кажа, че събитието едва ли е излязло повече от 40-50000 лв. Бил съм на грандиозни концерти на Хиподил (този с Ъпсурт или този с Контрол), които бяха направени с много пари. Този беше скромен, без ефекти, екрани, реклами и какво ли още не. Ако сметнете 5000 човека по 25 лв. билета сметката ще ви излезе (а бяха доста над 5000 човека). Не ми харесва начина по който информацията е поднесена.

  Да, и аз не одобрявам схемите със субсидиите у нас и порочността на цялата система. В случая обаче информацията е поднесена малко тенденциозно.

 2. Avatar
  08.06.2013 at 9:44

  Алекс, нормален съм, благодаря за загрижеността! Ти как си? 🙂

 3. Avatar
  08.06.2013 at 9:44

  Петров, забележка – субсидията на Витков е 2,4 милиона. Сега е взел една част само. Знам, че е много готино да го защитава човек, той излъчва такава антисистемност, че е симпатичен. Но зад тази фасада се крият ченгеджийските трикове на старите мутрополицаи, пък и подплатено с два-три милиона…

 4. Avatar
  Nora Borisova
  08.06.2013 at 9:42

  Светльо твърди, че в момента, в който получи първата субсидия, ще води отчет в сайта на ПП “Глас Народен”, всеки месец без изключение, за какво точно ще бъдат харчени тези пари и какви инвестиции ще се правят с тях, до последната стротинка. С други думи – обещава категорична прозрачност и публичност на тези средства. Не съм склонна да го защитя напълно, нито да му се доверя на 100%, но смятам, че не е правилно да бъде обвиняван предварително в алчност и сребролюбие, при положение, че тепърва предстои да видим дали е достатъчно честен и съвестен, за да удържи на обещанието си. Ако в крайна сметка твърденията му се опровергаят, тогава според мен с основание може да бъде оплют. Но поне засега, когато все още нямаме нищо черно на бяло и можем само да гадаем, не мисля, че е правилно предварително да му бъде лепван етикет на некоректен и “системен” политик.

 5. Avatar
  Алекс
  08.06.2013 at 9:31

  Ти нормален ли си бе?

 6. Avatar
  Петров
  08.06.2013 at 9:22

  Кичашки ,ЗАБЕЛЕЖКА-субсидия е 600 000 лева,а не МИЛИОНИ! 🙂

 7. Avatar
  08.06.2013 at 7:21

  Шумя, защото НИКОЙ не знае дали концерта на “Хиподил” не се плаща със субсидията.

 8. Avatar
  SheLLia
  08.06.2013 at 6:57

  “Не знам дали концертът на “Хиподил” се плаща от субсидията.” – като не знаеш, какво шумиш?…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *