Какво би станало във Видин с 38 милиона?

20.05.2013

12-10-20-71722_1

В България тази година ще бъдат изхарчени 38 милиона лева, за да бъдат субсидирани българските партии. За да могат политиците да издържат офиси, персонал, да си осигуряват медиен комфорт, да купуват гласове. Тридесет и осем милиона български лева! Знаете ли във Видин какви чудеса биха станали с толкова пари годишно? Ще се опитам да изброя някои от чудесата.

Надлеза на булевард “Панония” е в окаяно състояние от години. Негова пълна рехабилитация би струвала по-малко от 1 милион.

Закритият плувен басейн до стадиона, който може да бъде прекрасна школа за подготовка на млади спортисти, също би могъл да бъде възстановен срещу около 500 000 лева.

Пълната реставрация на Синагогата, която би могла да бъде галерия или концертна зала, ще струва около 2,5 млн. лева.

За да се укрепи видинската предпазна дига, заради която се изправяме на нокти всеки път, когато водите на Дунав се покачат, ще бъдат нужни 5 млн. лева.

За да се възстанови летище Видин, което би превърнало Видин в атрактивна дестинация, заради половинчасовия полет от столица до крайдунавския град, биха били необходими приблизително 2,5 млн. лева.

Използването на минералните бани в с. Сланотрън би струвало първоначално около 3 млн. лева.

Размечтахте ли се? Гореизброените придобивки за Видин биха коствали под 15 милиона лева. Надлез, закрит басейн с олимпийски размери, реставрация на Синагогата, укрепване на дигите, връщане на летището, развиване на минералния извор в Сланотрън. 15 милиона лева. А какво ли бихме правили с останалите 23 милиона? Ще ви кажа какво – чудеса! Чудеса бихме правили с толкова пари. Лошото е, че държавата не ги дава на гражданите, а на… управляващите държавата.

15 милиона в еднократни инвестиции.

23 милиона за местни програми за насърчаване на раждаемостта, намаляване на безработицата, увеличаване на инвестициите в инфраструктура, програми за развиване на малък и среден бизнес, фонд за насърчаване на неправителствените организации, общинска програма за лична помощ за хората с увреждания и пари за саниране на панелни блокове.

38 милиона лева, които можеха да превърнат Видин в истински европейски град. За сметка на това ще се дадат, за да могат партиите на прехода и техните сателити да си купуват удобство, комфорт и разкош. Мен ме е срам от тази държавна политика. А вас?

Споделете в социалните мрежи

4 коментара за “Какво би станало във Видин с 38 милиона?

 1. Avatar
  Той
  21.05.2013 at 8:06

  Мъдро, но несправедливо спрямо 240-те управляващи хрантутника !!!

 2. Avatar
  20.05.2013 at 18:20

  Благодаря!

 3. Avatar
  Мария Асенова
  20.05.2013 at 18:18

  Адмирации!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *